Verhalen

werkstudent bij FSV Corporate Finance

Het verhaal van Jesse

Gedurende mijn master in Finance had ik de ambitie om, naast theoretische kennis, praktische ervaring op te doen binnen Corporate Finance. Mijn doel was om mijzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen gedurende een werkstudentschap, om de stap naar een Corporate Finance professional te versnellen. Daarom zocht ik een uitdaging waarbij ik als belangrijkste eis had om vanaf dag 1 mee te draaien in een team en een tastbare bijdrage te leveren in de praktijk. Op basis hiervan kwam ik bij FSV terecht, na het eerste kennismakingsgesprek was ik al enorm enthousiast! Uiteindelijk ben ik aan de slag gegaan als werkstudent en werkte ik twee dagen in de week mee op verschillende projecten.

Het werk is erg gevarieerd, FSV focust zich voornamelijk op het mkb segment en begeleidt ondernemers die opereren in uiteenlopende sectoren. Als werkstudent kreeg ik de kans om binnen deze uiteenlopende sectoren mee te draaien binnen het Corporate Finance team. Hierbij heb ik bijvoorbeeld geholpen aan het begeleiden van overnametrajecten. Denk hierbij aan het opstellen van een informatie memorandum of het ondersteunen van een Due Diligence onderzoek. Binnen deze trajecten wordt je uiteraard blootgesteld aan vele verschillende facetten binnen Corporate Finance. Het zelfstandig creëren van waarderingen voor verscheidene ondernemingen komt ook geregeld voor. De variërende opdrachten, klanten en het samenwerken met collega’s maakt het werk uitdagend en divers, precies de combinatie die ik zocht om mij zo breed mogelijk te ontwikkelen!

De master in Finance vergde uiteraard ook tijd en moeite. Een van de voordelen binnen FSV is de flexibiliteit. Tijdens tentamenweken, of drukke weken met verschillende deadlines vanuit de uni, had ik tijd nodig om hierin extra te investeren. Wanneer ik dit van tevoren aangaf, kreeg ik de ruimte om, of een dag vrij te nemen, of dagen te schuiven. Al met al, de bundeling van flexibiliteit, verantwoordelijkheid en diversiteit in het werk en klanten, was voor mij de ultieme combinatie die heeft gezorgd voor een steile leercurve gedurende mijn werkstudentschap bij FSV!

Scroll naar boven